Ola |
Moderator |
|
|
Dołączył: 28 Sie 2006 |
Posty: 11 |
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
|
|
|
|
|
|
4 porcje:
- 25 dag dojrzałych jędrnych moreli
- 25 dag pieczarek
- duża kolba cykorii
- po pół szklanki śmietany i jogurtu
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- łyżka soku z cytryny
- sól
- biały pieprz
- cukier
Umyte i osuszone pieczarki potnij w cienkie plasterki, skrop sokiem z cytryny i posyp pieprzem. Morele umyj, usuń pestki i pokrój jąw piastry, cykorię zaś w cienkie paski. Wymieszaj jogurt ze śmietaną, solą, pieprzem, szczypiorkiem i cukrem, a następnie połącz składniki sałatki, polej sosem i wymieszaj. |
|